onsdag 28 januari 2015

Initialerna i reflex.

När man har en Silhouette cameo..som det jag har. Testar man att göra lite av varje med den. 
 Här ett förslag man kan göra...värma på Heat transfer reflex, som jag gjort. Superbra i mörkret:))
Dom övriga reflex jobben jag gjort..är jag också nöjd med. Skönt att synas i mörkret.

onsdag 14 januari 2015

Lite vinyl o reflex jobb

 Jag har fastnat för denna Disney figur "Olaf Snow". Han är så söt o glad. Såklart ville jag skära ut honom med min Silhouette Cameo. Så nu sitter han på lådan till gästsängen, där det finns leksaker i:)
Självhäftande vinyl: 
 Klister vinylen i silver som jag testat här, köpte jag på Biltema. Det funkade riktigt bra faktisk. Jag passade på att köpa fler färger när vi ändå var dit för ett tag sedan.

Reflex heat transfer:
 Hade 2 mössor också till mig själv...som fick Olaf Snow i reflex heat transfer på sig. Lite pilligt var det att få denna smala remsa till kropp. Men det gick bra. Sen går det så fort med min varm press:)
En smidig fin maskin som jag fick köpa för 300 kr av en trevlig kvinna:) Så glad jag blev. Nu fick jag verkligen testa den. Den funkade precis!! som jag önskat o ville.


Ett jättekul jobb. Pilligt men superkul:) Bra reflex blev det också.

Titta vad bra man syns i mörkret med denna på strykbara reflex heat transfer:)
Nu blir det operation söka husbils bild att trycka på makens mössa....i reflex:-) Det var hans önskemål:)

söndag 11 januari 2015

Min gamla barnstol med stoldyna..hemsytt:)

Min gamla barnstol har fått sig en rejäl upp målning av duktiga målare. Nu är den som ny. Lagom till vårt barnbarn kommer .
 Vit o fin blev den.
 Jag har ingen dyna till den. Så jag satte igång o började sy ihop en dyna, på enklaste sättet:) Ritade av en mall på smörpapper. Sen klippte jag ut skumgummibitarna efter den.

 Sen vek jag tyget dubbelt, så framsidan skulle vara utan sömmar. Sen sydde jag en söm så alla skumgummi delarna skulle hållas på plats o inte glida runt. Den söm som syns är ovanpå ryggstödet.
 Dynan till stolen är nu klar:)
 Nu fattas bara barnbarnet:))
Stolen ser även ut såhär när man delar på den och ett bord trollas fram:))

fredag 2 januari 2015

Rosa Prinsess krona o ett spö.

Det är så roligt när man har en fin maskin som min Silhuette Cameo. Då är det extra kul när man har objekt att göra . För det är väl kul när man får göra söta saker till småttingar. Här fick jag för mig att göra en Princess krona och en stav. Till en liten 1:åring som gärna vill ha nåt på huvudet:)

Naturligtvis blev det till att göra av rosa papper:). Jag gillar rosa så då tyckte jag att det passade bra till denna lilla tösen också. Jag gjorde den så man kunde ändra vidden över huvudet. Men i slutändan ska man nog sätta ett gummiband runt istället. Så kronan sitter ordentligt. Men det får bli denna lilla tösens mamma som får göra det:) Tänk vad jag tycker att det är extra roligt att ge bort det jag själv suttit o gjort. Och i olika färger på arken, limma o glittrat:)  Men jag satte ingen hemgjort stämpel på denna. Den fick bli utan den:) Men mycket glitter fick den ialla fall:))



Födelsedags kort...en Uggla

 När barn fyller år är det svårt att ibland veta vilket typ av kort man ska göra till dom små. Men jag tog beslutet ganska fort att göra en uggla. Jag gillar ugglor skarpt..så då fick det bli så:)

 Skar ut mallen på min Silhouette Cameo maskinen. Dessutom skar jag ut kroppen fram med ett ytterligare lager...med en text som det stod : för dej o så...lite olika text på engelska.
På baksidan skrev jag grattis från...o satte min egna stämpel och färglade en uggla där också.

Sedan satte jag fast kortet på paketet till födelsedagsbarnet som fyllde 5 år.