måndag 26 december 2016

Mössa

 När jag hade sytt min julklänning klart så klippte jag av resterna en mössa till lilla barnbarnet. Med mitt egna namn i märkningen design Decireé.
 
Mössan är en dubbelsydd mössa. Den blir skönare och stabilare så.

onsdag 21 december 2016

T-shirt med tomtar på

Nu har maken fått sig en hemsydd julig t-shirt..precis som han önskade:).

Han såg min julklänning med tomtar på och ville så gärna ha nåt juligt själv också. Så han googlade och hittade detta fina jultyg som var en nyhet hos Rosa huset. Leveransen kom idag...jag tvättade tyget och fick det torrt ikväll så då satte jag mig och sydde honom en julig tröja.
 Han visste att det bara fanns ikväll att få sin tröja sydd...för i morgon har vi huset fullt med julfirande familj med vårt lilla barnbarn.
 Nu har jag så supernöjd make:) Och det är det bästa av allt.
 Det var ett jättefint tyg med lite brända färger och en massa tomtar på. Precis som han ville ha det. Och det passade maken perfekt. Nu är han klar med julaftons kläderna säger han :-)
Även med min egna märkning :)
God Jul och Gott Nytt år till er alla läsare.

torsdag 15 december 2016

Min julklänning

Detta jultyget har jag haft liggande i ett helt år :) Beställde tyget precis lagom vid juletid i fjol och tänkte att jag väntar med att klippa i fintyget...när jag bestämt vad jag ville sy av det. En till Toni klänning blev det.  Här har jag inte bestämt hur jag skulle sy i hals, arm och uppläggning....
Men nu har maskinerna fått jobba och göra rätt för sig:) Det blev en liten julklänning.:)
 Lite spets vid ärmen och längst ner vid klänningen blev lite pricken över i:et:) Här i spotlightens sken.
Sen lite röda strumpor och en röd sjal. Denna klänning kommer jag att trivas superbra i, det känner jag redan.:) Sen min egna märkning på klänningen...Så nu kan jultomten komma också för jag har sytt klart nu:))
En julmössa blev det också såklart. Även den med mig egna märkning:) 
Med detta önskar jag alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år:)

tisdag 6 december 2016

En klänning till väninnan.

Jag ville sy en klänning till min fina väninna Tarja. Hon gillar grönt och turkos o jag kunde inte bestämma mig vilket tyg jag skulle ta..så jag började med den som ser ut som solfjädrar....men upptäckte försent att inte tyget skulle räcka...så det blev en klänning med sömmar mitt fram för att få ihop till en klänning. Så den behöll jag själv :)

 Det blev denna klänning med prickar i olika färger...Ojojoj !! så glad min väninna blev. Jätteglad verkligen. Då har man väl lyckats om det man gör passar som handen i handsken och mottagaren blir så glad som hon blev. Oj vad jag kände mig glad också.
Modellen är Toni med fickor och dom var populära ska jag säga:)) Nu har jag en lycklig vän i ny klänning:) Och hon har en lycklig vän som gjorde henne så glad.:)

söndag 4 december 2016

Stickad klänning

 Hade en filt liggande hemma från Ikea...denna gången blev det en röd klänning...av filten:)
 Tycker många plagg blir så vida i halsen...så jag satte på en huva istället och det kändes bra.
 Sydde en svart söm också som dekoration.
 Den blev sååå skön.:)
Har sytt en jacka sedan förut i rött...som passade till klänningen. Nu blev det mer som en dress med jackan och huvan på klänningen som passar bra ihop :)
Svart och rött tillsammans gillar jag :)